Hoge kwaliteit lakwerk door Tompro

Goed lakwerk staat aan de basis van een compleet product.

Het lakwerk is de finishing touch van een houten meubelstuk. Een secuur aangebrachte laklaag maakt dat uw product kwaliteit uitstraalt en deze ook behoudt. Want mooi meubeldesign komt pas echt tot zijn recht als het lakwerk erop zit. Bij Tompro Professional Products is uw meubelproductie daarom in goede handen.

Bescherming van kwaliteit met UV lakken

Een goede laklaag biedt bescherming.

Een zorgvuldig aangebrachte laklaag zorgt ervoor dat een meubelstuk wat vandaag in de winkel staat, er over 10 jaar nog zo uit ziet. Het beschermt een meubelstuk tegen beschadigingen. Verder zorgt een goede laklaag dat het hout niet wordt aangetast. Bovendien voorkomt een transparante laag dat door zonlicht hout verkleurt. Het behoudt zo de kwaliteit van een meubelstuk. Het zorgt er ook voor dat meubelstukken er verzorgt en netjes afgewerkt uitzien. De kleur en textuur van het hout komen beter tot uitdrukking bij een transparante laklaag. Een gekleurde lak verbergt juist de houtstructuur en zorgt voor een egaal oppervlak.

UV lak hout kwaliteit in productie

Tompro professional products beschikt over de middelen en expertise om zowel in grote oplage als kleinschalig kwaliteit te leveren.

Tompro beschikt over twee afdelingen die geschikt zijn voor diverse vormen lakwerk:

  • een uv lakstraat
  • een lakspuiterij

In de uv lakstraat kunnen platte oppervlakken voorzien worden van een blanke laklaag. Het lakken van mdf platen en andere materialen kan hier tot wel 1150 mm breedte, de lengte maat is variabel met een minimale lengte van 250mm. De lak is leverbaar in verschillende glansgradaties.

In onze lakspuiterij kunnen laklagen in kleur aangebracht worden. Het lakken van mdf en andere houtmaterialen kan hier in elke gewenste kleur. Voor de spuitautomaat kunnen we variërende breedte maten aan tot maximaal 1300mm breedte, de lengte maat is variabel.

Bij de lakafdeling wordt met de modernste technieken gewerkt. Hierbij wordt zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze gewerkt met materialen die zo min mogelijk schade toebrengen. Zo kunnen er bijvoorbeeld watergedragen laksoorten worden gebruikt. Informeer hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

Tompro Professional Products: van grondstof tot compleet product

Naast lakwerk biedt Tompro nog veel meer oplossingen.

U kunt uw product enkel bij ons laten lakken. Maar u kunt er ook voor kiezen uw producten daarna te laten monteren en in te pakken. Door de unieke combinatie van technieken zijn we veelzijdig in productiemogelijkheden. Zo heeft Tompro professional products ook een machinale houtbewerkingsafdeling met CNC technologie en kantenverlijming. Tompro kan helpen een idee om te zetten in een praktisch uitvoerbaar ontwerp en deze in elke gewenste oplage leveren. We werken voor gerenommeerde klanten en leveren hierbij zowel stukwerk als grote oplages. Bent u benieuwd wat wij voor de kwaliteit van uw product kunnen betekenen, neem dan contact op via ons contactformulier. We nodigen u graag uit, geheel vrijblijvend, voor een rondleiding of een gesprek. Maak kennis met de werkwijze en de kwaliteit van het werk van Tompro professional products. Ontdek de mogelijkheden voor de productie en afwerking van uw producten.